Religieuze visa zijn vereist voor mensen die door buitenlandse religieuze organisaties naar Japan worden gestuurd om zendingswerk of andere religieuze activiteiten uit te voeren.
Dit is in het bijzonder het geval wanneer monniken, bisschoppen, priesters, evangelisten, predikanten, monniken, priesters, enz. uitgezonden door buitenlandse religieuze organisaties religieuze activiteiten in Japan uitvoeren.
Voorwaarden voor het verkrijgen van een religieus visum
Een religieus visum is van toepassing op gevallen waarin een religieus persoon door een buitenlandse religieuze organisatie naar Japan wordt gestuurd om religieuze activiteiten uit te voeren met als doel bekering, enz., en aan de volgende vereisten wordt voldaan: dat is het geval.
- Een buitenlandse religieuze organisatie hoeft niet noodzakelijkerwijs het hoofdkwartier van een specifieke sekte te zijn. Zelfs als de aanvrager is uitgenodigd voor een religieuze organisatie met hoofdkantoor in Japan, als de aanvrager momenteel lid is van een religieuze organisatie in het buitenland en een verzendbrief of aanbeveling van de organisatie heeft ontvangen, wordt de persoon uitgezonden vanuit een buitenlandse religieuze organisatie.
- Ook als u naast uw zendingswerk taalonderwijs, medische zorg of maatschappelijke activiteiten verricht, worden deze uitgevoerd als onderdeel van uw zendingsactiviteiten op basis van de instructies van uw religieuze organisatie en worden deze zonder vergoeding uitgevoerd. dus het wordt erkend als een religieuze activiteit. (Als u een vergoeding ontvangt, heeft u toestemming nodig om andere activiteiten te ondernemen dan toegestaan op grond van de eerder verleende verblijfsstatus.)
- Zelfs als de activiteit religieus is, mag de inhoud de nationale wetten niet schenden of het publieke welzijn schaden.
Verblijfsperiode
5 jaar, 3 jaar, 1 jaar, 3 maanden