Een persvisum is een visum dat wordt aangevraagd door een persoon die verslaggeving of andere journalistieke activiteiten uitvoert op basis van een contract met een buitenlandse mediaorganisatie.
Dit zijn met name krantenverslaggevers, omroepers, nieuwsfotografen, enz. die in dienst zijn van krantenbedrijven, omroepstations, persbureaus en andere nieuwsorganisaties.

cameraman

Voorwaarden voor het verkrijgen van een persvisum

Personen die zich bezighouden met de volgende activiteiten kunnen een persvisum aanvragen.

  1. Personen die in dienst zijn van buitenlandse krantenbedrijven, persbureaus, omroepstations, journaalbedrijven of andere nieuwsorganisaties, en die door de nieuwsorganisaties naar Japan worden uitgezonden met het doel verslaggevingsactiviteiten uit te voeren.
  2. Verslaggevers en anderen die als freelancer werken en contracten sluiten met buitenlandse mediaorganisaties om rapportageactiviteiten voor de mediaorganisaties uit te voeren.

Verschillende definities van journalistiek visum

① Buitenlandse mediacontracten, ② rapportage en ③ andere journalistieke activiteiten worden als volgt gedefinieerd.

  1. "Buitenlandse nieuwsorganisaties" zijn organisaties die tot doel hebben verslag uit te brengen, zoals kranten, persbureaus, omroepstations en bioscoopjournaalbedrijven met hun hoofdkantoor in het buitenland.
  2. Een "contract" omvat niet alleen werkgelegenheid, maar ook delegatie, toewijzing, commissie, enz. Er moet echter sprake zijn van een duurzame relatie met een specifieke instelling.
  3. De term ``verslaggeving'' in ``verslaggeving en andere journalistieke activiteiten'' is slechts een voorbeeld, en naast interviews die worden gehouden om het grote publiek te informeren over sociale evenementen, zijn er nog andere activiteiten zoals filmen, monteren, en uitzendingen die nodig zijn voor verslaggeving. Omvat alle activiteiten. Concreet gaat het om activiteiten als krantenverslaggever, tijdschriftverslaggever, reportageschrijver, hoofdredacteur, redacteur, persfotograaf, assistent persfotograaf, radio-omroeper, televisie-omroeper, televisielichtmedewerker, etc.

Verblijfsperiode

5 jaar, 3 jaar, 1 jaar, 3 maanden